Allt jag ser på kan visa mig sin skönhet och sitt rena, heliga värde fullt av lycka och hopp.

Allt jag behöver göra är att släppa alla mina gamla invanda tolkningar och ha ett tomt och öppet sinne.

Bortom alla dessa idéer finns alltings rätta syfte, det syfte det delar med universum.

Vi delar alla detta syfte.

”Det finns ingenting runt omkring dig som inte är del av dig, se kärleksfullt på det, och se Himlens ljus i det. På så sätt kommer du att förstå allt som är dig givet. I vänlig förlåtelse kommer världen att gnistra och lysa, och allt som du en gång tyckte var syndigt kommer nu att omtolkas som del av Himlen. Så härligt det är att vandra hel och förlossad och lycklig, genom en värld i bittert behov av den förlossning som din oskuld skänker den! Vad kan du sätta mer värde på än detta? För här finns din frälsning och din frihet, och den måste vara fullständig om du skall känna igen den.” T 23.In.6:1-8