”Allt är lektioner som Gud vill att jag skall lära mig.”

Det finns bara en lektion som är densamma till innehåll. Men denna kan ta många olika former.

Det finns ett annat sätt att se på allting. Inte som ett hot, inte som en förlust eller som en attack utan ett steg till Gud och till frälsning av världen.

Förlåt, och du kommer att se detta annorlunda.

Förlåtelse är medlet att transformera min varseblivning av allting jag ser.

Jag skall förlåta och detta kommer att försvinna.

Jag renar mina tankar genom att hela tiden ge dem till den Helige Ande.

”In i evigheten, där allting är ett, smög sig en liten, galen tanke, som Guds Son glömde skratta åt. Och eftersom han glömde detta, blev tanken allvarligt menad, och möjlig både att genomföra och få faktiska verkningar. Tillsammans kan vi skratta bort dem båda, och förstå att tiden inte kan inkräkta på evigheten. Det är ett skämt att tro att tiden skulle kunna överlista evigheten, som betyder att det inte finns någon tid.”
Kp 27.VIII.6:2-5