”Mer än någonting annat vill jag se tingen på ett annat sätt.”

I går såg och hörde jag en 94-årig kvinna som varit med I Auswitch. Hon och hennes syster överlevde. Sedan 30 år reser hon runt i skolor i Sverige och berättar om sina upplevelser.

Allting är en del av mig. Jag försöker att se på alla och allting med förlåtelsens och kärlekens ögon.

Jag känner stor tacksamhet för kvinnan jag såg i går, för hennes visdom och klarhet. Hon säger att hon glömmer aldrig vad hon varit med om, men hon bearbetar det hela tiden och säger att hoppet överger henne aldrig.

Jag känner att jag är en del av henne och på mitt sätt vill jag dela med mig av mina innersta tankar, tankar om hopp och kärlek och om vårt lika värde.

”Kärleken svarar alltid, eftersom den är oförmögen att inte kännas vid ett rop på hjälp, eller att inte höra skriken av smärta som stiger upp till den från varje del av denna egendomliga värld som du har gjort men inte vill ha.” T 13.VII.4:3