”Låt mig minnas att det inte finns någon synd.”

Jag lär mig att se skillnad mellan synd och misstag. Jag lär mig att inte döma och fördöma, utan att rätta till.

Förnuftet i mig lär mig att göra egots tankesystem ogjort. Förnuftet i mig ser alla relationer som heliga hur nyfödda de än är. Och i den heliga relationen lämnar vi med glädje över misstagen till den Helige Ande för att få dem rättade.

Låt mig se oskulden i mig själv och i andra och att allt annat än oskuld är en illusion som jag själv har hittat på.

”Kärleken vill bli känd, fullständigt förstådd och delad. Den har inga hemligheter; ingenting som den vill hålla för sig själv och gömma. Den vandrar i solskenet, lugn och med öppna ögon, ett välkomnande leende på läpparna och med en uppriktighet så enkel och så tydlig att den inte kan missförstås.” T 20.VI.2:5-7