”Förlåtelsen gör slut på drömmen om konflikt här.”

Det enda raka är att rikta ljuset rakt mot mörkret för att lysa upp mörkret! Då försvinner det.

Våga möta egot, se det rakt in i ögonen. Stå upp för sanningen! I alla lägen! Lös varje konflikt. Göm dem inte i sanden. Skjut inte upp och låtsas att konflikten inte finns. Se den där den är.

Jag avtäcker mitt ego genom att se konflikten precis som den är. Där jag tror att den är. I den verklighet jag har givit den. Jag ser att jag stödjer denna konflikt för att supporta mitt ego – jag har givit allting den mening det har.

Jag undersöker mina tankar. Jag tar ansvar för dem och märker att de lyfts av mig eftersom jag själv har placerat dem här och jag vill inte ha dem.

”Det finns inget yttrande som världen är mer rädd för än detta: Jag vet inte vad jag är, och därför vet jag inte vad jag gör, var jag är, eller hur jag skall se på världen eller mig själv. Men frälsningen föds genom att du lär dig detta. Och Det du är kommer att berätta för dig om Dig Själv.” T 31.V.17:6-9