”Jag är för evigt Guds Verkan.”

”Och om jag väljer att se en värld utan någon fiende, i vilken du inte är hjälplös, kommer medlen att se den att ges till dig.” T 21.VII.9:4

Orsaken bestämmer verkan. Om jag verkligen är Guds Verkan kan jag inte bestämma vem jag är, den bestäms av Gud, min Orsak.

Jag är fortfarande så som Gud skapade mig. Gud är blott kärlek och därför är jag det också.

”Den Helige Ande är det högsta kommunikationsmedlet. Mirakler innefattar inte detta slags kommunikation, därför att de är tillfälliga kommunikationsredskap. När du återgår till din ursprungliga kommunikationsform med Gud genom direkt uppenbarelse, är behovet av mirakler över.” Princip nr 46

Johan och jag har varit hos vår dotter med familj en vecka. Hon har gjort ett ingrepp i hjärtat och har fått komplikationer efter operationen. Jag vill dela med mig av hur det kändes när vi lämnade henne i går:

”Jag känner sådan lycka när jag i mitt sinne ser framför mig den vackra bild vi lämnade i går hos er: jag ser en vacker och mild mamma omgiven av sina strålande barn som planerar för familjens helg i väntan på en kärleksfull pappa.”

Bilden var för mig ”upplyft” ur det världsliga, helig och den strålade av kärlek och ödmjukhet och förväntan.