”Mitt hem väntar på mig. Jag skall skynda mig dit.”

Det krävs en förändring av sinnet när det gäller syftet med världen.

Jag ser för mitt inre hur Gud välkomnar mig i sin famn och hur Han skrattar av glädje när jag kommer hem, precis så som jag välkomnar alla och skrattande tar dem i famn. Jag önskar alla ett kärleksfullt och lyckligt liv. Lämna all smärta till den Helige Ande och var säker på att Han kommer att omvandla den till glädje och var säker på att Gud finns hos oss alltid.

Men se att allt i denna världen är bara tillfälligt. Vi är här för att lära oss detta, att släppa alla begränsningar som världen vill lägga på oss. Närhelst vi vill kan vi gå hem till Gud, till Himlen.

”För en ohelig relation bygger på olikheter, där var och en tror att den andre har det som han inte har själv. En helig relation utgår från en annan förutsättning. Var och en har sett in i sig själv och inte sett någon brist. Eftersom han accepterar sin fullständighet, vill han utsträcka den genom att förena sig med någon annan, som är lika hel som han själv. Han ser ingen skillnad mellan dessa själv, för skillnaden hör endast till kroppen.”
T 22 In. 2:5, 2:14