”Det finns ingen grymhet i Gud, och ingen i mig.”

Hur kan jag vara rädd för Gud?

Innerst inne finns en rädsla för att Gud ska straffa mig för att jag har varit elak. Jag tror att jag måste försvara mig genom attack av olika slag och så sätts den eviga spiralen i gång. Minsta lilla dömande är en attack.

Så fel jag har. Gud vill inte straffa mig. Gud älskar mig. Jag måste våga möta min rädsla, se den in i ögonen utan att vackla. Jag måste lägga ner mina vapen!

Hur kan jag välja min litenhet när Gud har givit mig Sin storhet i Sin Kärlek till mig. Han har givit mig all Sin makt och den är min, bara jag tar emot den.

Jesus frågar mig: ”vill du vara gisslan hos egot eller värd åt Gud?” Svaret är onekligen att jag vill vara värd åt Gud. Jag ställer denna fråga inför varje beslut och påminner mig om att jag ingenting kan göra av mig själv. Jag fattar mina beslut tillsammans med Jesus vars vilja är Guds Vilja och också min,