”Det finns ingenting min helighet inte kan göra.”

Vad är min helighet?

Jag får akta mig så att jag inte väljer skenhelighet. Skenet kan bedra.

Jag tittade igår på Debatt som bl a handlade om de kåkstäder som börjar växa upp med främst tiggare från Rumänien.

När jag vaktar på mina tankar ser jag hur lätt jag går in i min egoroll av ”skenhelighet”. Jag tycker väldigt mycket, jag börjar organisera, analysera och tror mig veta hur problemet skall lösas.

Men jag kan inte glömma den rumänska kvinnan som bor i en kåkstad i Borås och tigger ihop pengar för hennes barns skolgång. För mig är hon stark och inspirerad av att hjälpa sina barn till utbildning som hon själv inte fick. Hon har prövat allt annat och är nu vägledd att göra detta.

Min farmor var en av 17 barn. De var mycket fattiga. Farmor emigrerade som 17-åring till USA för att arbeta ihop dels till sina syskons biljetter och dels till en ny framtid. Hon lyckades, de flyttade alla till USA. Skillnaden är att i USA fanns det arbete, hon behövde inte tigga.

Två exempel på starka heliga kvinnor.

Jag vill hjälpa men vet inte riktigt vad jag skall göra. Jag har skänkt pengar hela mitt liv, så det är inte vad jag skall göra. Jag känner inte heller att alla de traditionella sätten är vad jag skall göra. Så jag ber Jesus Kristus – led mig. Helige Ande – tala till mig. Hur kan jag hjälpa mig och mina bröder att bli fria?