”Jag dömer alla ting utifrån hur jag skulle vilja att de var.”

I natt vaknade jag halv 5 och kunde inte somna om med detsamma. Jag är fortfarande lite mörkrädd och låg och lyssnade efter ljud. Jag är rädd att ”bovar” skall komma och ta mig. Precis så förklarar mitt 8-åriga barnbarn att han också känner när han vaknar mitt i natten.

Jag vet att det bara är mitt ego som vill skrämma mig. Så lätt det är att glömma vem jag är!

I trappan upp till andra våningen som jag också kan se från vårt sovrum har vi en batterilampa som slår till automatiskt när strömmen går. Den tändes plötsligt utan synbar anledning och sken ljus och klar i några sekunder. Den påminde mig om Guds eviga ljus och jag läser i ACIM att Guds Röst säger:

”Du är fortfarande Min Son, för evigt oskyldig, för evigt kärleksfull och evigt älskad, lika gränslös som din Skapare, och fullständigt oföränderlig och för evigt ren. Vakna därför och återvänd till Mig. Jag är din Fader och du är Min Son.”