”Jag kan välja att ändra alla tankar som skadar.”

Shakespeare sa på sin tid:

”Inget är i sig själv varken ont eller gott, det är tanken som bestämmer vilket det är.”

Det första stycket i dagens text kan vara provocerande för många som inte läst EKIM och kanske även för dem som läser EKIM. Texten tränger djupare och djupare in i mig. Jag känner styrkan i mig växa, vikten av att våga stå upp för sanningen, för människorna, för Guds Son.

Jag känner frid i mitt sinne, kärlek i mitt sinne. Det känns varmt och stort och skönt på ett ödmjukt och omfamnande sätt.

”Sinnesfrid är helt klart en inre angelägenhet. Den måste börja med dina egna tankar och sedan utsträckas.” W pl I 34.1:2-4

Jag är regissören, jag delar ut rollerna och den roll jag delar ut skall ges till mig. Det är vad som menas med att utsträcka. Glöm aldrig det!