”Mitt heliga sanna seende ser alla ting som rena.”
Jag identifierar mig med kärleken, med dess renhet, dess glädje och dess eviga, stilla hem i Dig Gud.

Jag försöker tänka på dessa ord hela dagen idag. Det är så jag vill leva, det är så jag vill vara.

Mitt heliga sanna seende ser dig som ren, så att vi kan gå tillsammans hem till Gud.

Jag måste bara citera ett stycke ut Kursen som jag älskar:

”Det finns ingenting runt omkring dig som inte är del av dig. Se kärleksfullt på det, och se Himlens ljus i det. På så sätt kommer du att förstå allt som är dig givet. I vänlig förlåtelse kommer världen att gnistra och lysa, och allt som du en gång tyckte var syndigt kommer nu att omtolkas som del av Himlen. Så härligt det är att vandra ren och förlossad och lycklig, genom en värld i bittert behov av den förlossning som din oskuld skänker den! Vad kan du sätta mer värde på än detta? För här finns din frälsning och din frihet. Och den måste vara fullständig om du skall känna igen den.” T 23.Inl.6