”Guds frid lyser i mig nu.”

Låt alla ting lysa över mig i denna frid,

och låt mig välsigna dem med ljuset i mig.

Jag vaknar klockan 3 i natt, är klarvaken och känner oro för mina barn och barnbarn.

Vad är detta annat än ett behov av kontroll? Jag vet inte, jag ber den Helige Ande om hjälp.

Jag stiger upp, sätter mig i min stol och slår upp EKIM och dagens lektion som är ”Guds frid lyser i mig nu”. Jag läser och begrundar och tar mina förvirrade tankar och för dem varsamt hem till Gud. Jag tvättar dem rena från all oro och rädsla och lämnar över dem till ljuset i mig. Jag välsignar dem jag tänker på, jag sänder mitt ljus till dem och ser att de är också ljus.

Vi är alla oskyldiga, utan synd och bara kärlek.

Den Helige Ande påminner mig om att jag i min oro inte fullgör min funktion som är att vara medskapare till Gud och när jag glömmer den berövar den mig glädje och ger mig rädsla.