”Ingen kan misslyckas som försöker nå sanningen.”

Jag ber att få se en annan värld, och tänka en annan sorts tanke än dem jag hittade på. Världen jag söker gjorde jag inte ensam, och de tankar jag vill tänka är inte mina egna.

Så mycket lättare det är att stiga in i ljuset utan sin kropp. I meditationer av olika slag då jag känner i hela mig att allt är ljus och kärlek.

I olika upplevelser då jag kan se min kropp gå omkring medan jag svävar omkring i evigheten.

I en nära döden upplevelse då jag åkte upp i en lång lång hiss och steg ut i det vackraste klaraste ljus jag någonsin sett och bara kände mig ett med allt och alltigenom kärlek.

Jag inbillar mig att dessa stunder blir längre och längre bara jag kommer ihåg att avstå från alla dystra tankar, från allt dömande och tyckande. De är i alla fall bara frestelser och illusioner som inte är värda någonting. Jag hoppar över dem och väljer en annan väg.

Jag väljer kärlekens och gemenskapens väg.

”Bortom kroppen, bortom solen och stjärnorna, bortom allt du ser och ändå på något sätt välbekant, finns en båge av gyllene ljus som medan du betraktar den breder ut sig i en stor lysande cirkel.! ”Den glömda sången.” T 21.I.8

Ljuset i dig väcker det i alla. Och när du ser det i din broder, minns du det åt alla.