”Låt mig se problemet så att det kan lösas.”

”Låt mig se att mina problem har blivit lösta.”

Jag följer påskens serie på TV om Bibeln. För det mesta blundar jag. Det är för mycket ”historia” med alla grymheter man begick och fortfarande begår. Jag önskar mer av känslor, tankar, godhet och visdom. Jag vet att den fanns och finns.

Problemet är allt agg i världen. Lösningen är ett mirakel, att helt enkelt låta miraklet ersätta agget. Att byta rädsla mot kärlek och det kan vi göra NU, med en gång.

ACIM är ett underbart medel för nutidens människa att se och höra och följa kallelsen från Gud och leva den. Så har grupper av människor alltid försökt göra men ofta hindrats av agget och hellre velat ha rätt än att vara lycklig.

Allting börjar och slutar med mig själv:

”Jag är ansvarig för det jag ser.

Jag väljer de känslor jag upplever,

och jag bestämmer det mål jag vill uppnå.

Och allt som tycks hända mig ber jag om,

och får som jag har bett.”