”Min syndfrie broder är min vägledare till frid. Min syndige broder är min vägledare till smärta.

Och den jag väljer att se kommer jag att se.”

”Vem du än möter, kom ihåg att det är ett heligt möte. Som du ser honom, kommer du att se dig själv. Som du behandlar honom, kommer du att behandla dig själv. Som du tänker om honom, kommer du att tänka om dig själv. Glöm aldrig detta, för i honom kommer du att finna dig själv eller förlora dig själv.

Närhelst två Guds Söner möts, ges de ännu ett tillfälle till frälsning. Lämna inte någon utan att ge honom frälsning och själv ta emot den. För jag är med dig alla dagar, till din åminnelse.” T-8.III.4

Detta stycke i Textboken tänker jag på så ofta. Det ger mig kraft och styrka att stå upp för saninngen utan att för den skull vara till lags och vända kappan efter vinden.