”Kristi gåva är allt jag söker idag.”

Ja, så enkelt är det!

Ingenting annat betyder någonting.

Min varseblivning är en symbol på vad jag tänker och känner i mitt hjärta. Tanken kommer först och känslan kommer sedan. De är endast en påminnelse om vilket tankesystem jag valt. Om jag valt att vara värd åt Gud eller åt egot.

Det är en konst att inte låta sig påverkas av allt som händer runt omkring. Av små barnbarn som jag är omgiven av just nu, närmare sagt 5 st i åldrarna 3-12. De har höstlov och föräldrarna lämnade dem i söndags efter min födelsedag.

Det är en konst att behålla lugnet, friden i sitt hjärta när barnen skriker, bråkar, skojar, leker, vill ha uppmärksamhet allt efter sina önskemål och förmågor. Jag har en djupt inrotad vana och vilja att ha det snyggt omkring mig – och de stökar ner så in i vassen. Jag klarar det bra, jag har Gud i mig och jag tar emot Kristi gåvor hela tiden. Jag är lycklig, jag är tacksam över att de vill vara här hos mig.