”Mitt hem väntar på mig. Jag skall skynda mig dit.”

Jag förändrar mitt sinne när det gäller syftet med världen.

Vad är syftet med världen?

Ja, det kan man verkligen fråga sig. Världen har inget syfte så som jag ser den för det mesta. Ingenting betyder någonting. Ingen – någon – det är detsamma, det gör detsamma, det är Ett.

Det är syftet med världen – att se allting som Ett, utan skillnad.

Jag förlåter mig själv för att jag inte ser det. Jag ber den Helige Ande att hjälpa mig att se på ett annat sätt. Jag innesluter i stället för utesluter. Jag låter inte illusionerna ersätta sanningen. Jag öppnar mitt sinne, dömer inte, accepterar och älskar utan att vara ett offer.

Just nu läser jag Harry Martinssons ”Vägen till Klockrike”. Det är den tredje boken av honom jag läser i sommar. Vilken skatt att ösa ur, vilken underbar författare jag inte har träffat förut. En mening ut boken fäster sig särskilt: ”I en dröm tyckte han att döden inte hade någon makt över honom.” Mycket i hans böcker är som tagna ur EKIM. Jag tänker på den lyckliga dröm vi alla bör leva i innan Gud tar sista steget och för oss hem.