”Mitt sinne innehåller endast det som jag tänker med Gud.”

”Jag skall acceptera Soningen för egen del.”

”Endast frälsningen kan sägas bota.”

Jag är som Gud har skapat mig, ingenting annat. Jag är inte en kropp. När jag förnekar detta, när jag glömmer vem jag är, så behöver jag Soningen som är att acceptera att vi alla är utan synd och skuld, vi är alla så som Gud har skapat oss.

Jag ser med kärlek på mina bröder, jag ser att du är del av mig, att vi är ett.

Hjälp mig Fader, att ändra mitt sinne.

Hjälp mig Fader, att förlåta.

Hjälp mig Fader, att tänka med kärlek i varje ögonblick.

Hjälp mig Fader, att acceptera och leva i lycka och glädje och tacksamhet.

Hjälp mig Fader, att utföra varje syssla Du givit mig med lust, glädje och kärlek.

”Mirakler ärar dig därför att du är värd att älskas. De skingrar dina illusioner om dig själv och varseblir ljuset i dig. De sonar således dina misstag genom att göra dig fri från dina mardrömmar. Genom att befria ditt sinne från dina illusioners fångenskap, återställer de ditt sunda förnuft.” Princip nr 33