”Min syndfrie broder är min vägledare till frid. Min syndige broder är min vägledare till smärta. Och den jag väljer att se kommer jag att se.”

Ord kan inte tala om vem jag är. Men ord kan belysa exempel på vad min funktion är. Det är genom mina ögon som jag ser världen. Det är genom mina öron som jag hör Guds Röst. Jag kan ingenting höra med min kropps ögon och öron. Jag kan se och höra allting med Kristi ögon och öron. Det finns inom mig, alltid redo att tas i bruk. Det finns i mitt hjärta och det bär bud om Gud och Guds Son.

I går hörda jag på radion, en 92-årig blind man, som längtade ut på en promenad i friska luften. Han kunde inte gå ut själv, han satt för det mesta och tittade på sig själv, som han sa. Han ser inget annat. En ung kvinna som var mammaledig hörde hans önskan och går nu ut tillsammans med honom.

Snart skall vi gå och se och höra ett julspel som Ella, vårt lilla barnbarn, skall spela upp tillsammans med sin kör. Ett exempel som illustrerar Jesu födelse. Ella skall vara Maria och sjunga solo. En gåva av Gud. De gåvor vi får och ger med glädje bara växer och växer i glädje och kärlek. För det är vad de är ”planterade” i kärlek och glädje.